Pengikut

Jumaat, 29 April 2016

TTC with Young Living Essential Oil

Salam semua,

Simptom sama. Bila lama tak tulis dalam blog, mulalah aku rasa kekok. Nak mula nak tulis pun tak tau. krik krik rasanya.

Cycle kali ini masih tak berakhir lagi. Harini dah CD59. Rasa tak terurus cycle ni gara-gara masuk wad haritu. Dengan macam-macam hal lagilah. Tetapi dari segi emosi, most of the time, i is gembira je.

Anyway, aku pernah ceritakan dulu dalam entri yang lepas tentang essential oil (EO). Akhirnya, sekarang aku nak konsisten guna EO untuk support TTC journey aku dan juga untuk support masalah PCOS dan endo aku ni. Sebelum ni aku guna EO dari brand lain. Tetapi brand tu tak banyak pilihan EO. Maka, terjebaklah aku dengan Young Living EO (YLEO). Alang-alang pakai, boleh juga kumpul point kan.

Apa itu EO?

Merupakan minyak pati tumbuhan yang di distil dari bahagian pokok seperti bunga, daun, getah, akar dan lain-lain. EO ni adalah sangat potent dan mempunyai healing properties.





Jadi, EO apa aku gunakan untuk TTC?

Pertama sekali, aku kenalah kenal pasti apa yang aku nak. Jadi list kat bawah ni aku senaraikan apa yang aku nak dan EO yang aku guna sekali.

  • Detoks, mengalkalikan badan, meningkatka metabolisma badan dan menurunkan berat badan
    • EO lemon + grapefruit
    • Dulu amalkan air lemon pagi-pagi. Tapi tak konsisten sebab malas nak buat air lemon pagi-pagi. Guna EO ni senang je titik terus dalam air. Jimat pun jimat. Aku titik 2 eo lemon dgn 2 eo grapfruit je. 1 titik eo lemon harga dalam 30sen dan 1 titik eo grapefruit harga dalam 40 sen. Sebiji buah lemon dah berapa harganya?
  • Seimbangkan hormon, mengatasi masalah period pain, PCOS and Endo, improve libido
    • progessence phyto plus - ala-ala furmon. tapi tak sama tau.
    • endoflex - blend of EO yang membantu menyeimbangkan hormon
    • geranimum - improve libido dan lain-lain
  • Elakkan stress
    • stress away -  di kala stress di ofis, aku sapu EO ni
    • peace & Calming, lavender ect - sebelum tidur difuse dan sapu
Haa, setakat ni, ini je regimen aku. InsyaAllah akan ada tambahan nanti. Aku ada jugaklah EO-EO lain tapi untuk kegunaan lainlah. Owh, aku gunakan juga di-gize untuk mengatasi masalah usus aku ni. Nak usus betuk-betul sembuh. Baru takde mengganngu nak TTC.


Ini gambar contoh EO ambil dari google. Owh, panaway tu sangat bagus tau. Kalau ada sakit-sakit badan sapu panaway, lepas beberapa minit sakit tu hilang. 

Hopefully usaha aku ni dapat improve kondisi pcos dan endo aku. Bagi badan aku sihat. Target lepas raya nak betul-betul sihat dan kurus. 

Pada anda semua yang berminat atau nak tau lebih lanjut pasal EO ni, boleh kontek aku. Aku akan guide korang. Setiap jenis EO tu, ada cara gunanya. Betul cara gunanya, cepatlah efeknya nampak.

Anda boleh whatsapp/mesej aku di 0102835450.

Boleh juga follow



6 ulasan:

  1. Nice info miss orked! Kipidap!!

    BalasPadam
  2. Bagus entry MO... EO ni memang cara pengambilannya dititiskan dlm minuman ya?

    BalasPadam
    Balasan
    1. hai ST. selalunya eo ni boleh disapu, dihidu, didiffuse juga..

      Padam
  3. Balasan
    1. hai cikna. maaf lambat reply. essential oil ini dalam bentuk cecair

      Padam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...